Noutăţi

CUM DEVENIM PSIHOLOGI? TREI ANI DE FACULTATE ȘI TREI TREPTE PROFESIONALE

PSIHO LEFTPsihologia este opțiunea numărul 1 pentru foarte mulți tineri și maturi din România fascinați de o eventuală asemenea profesie. O profesie aflată la granița cu psihiatria, psihologul fiind conectat, cu multă pricepere și finețe,   la sufletul și mintea oamenilor care au nevoie de o altfel de vindecare.

Numărul mare de candidați la specializarea Psihologie din cadrul Facultății de Comunicare și Relații InternaționaleUniversitatea ”Danubius” reconfirmă locul preferențial pe care îl ocupă acest domeniu în orientările profesionale actuale.

Treptele care trebuie parcurse de către un absolvent de psihologie pentru a putea obține avizul de liberă practică și pentru a putea putea profesa în propriul cabinet sau în cadrul unei anumite instituții au fost detaliate, săptămâna trecută, de către studenții Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Psihologie, împreună cu invitatul lor special, domnul Psiholog clinician principal, expert în psihologie judiciară, Aurel LEFTER – Președinte al Colegiului Psihologilor din România filiala Galați.

Domnul psiholog a prezentat viitorilor profesiniști principalele trepte de specialitate pe care trebuie să le parcurgă ulterior absolvirii celor trei ani de facultate, în funcție de nișa de interes a fiecăruia: copii, adulți, mediul clinic sau organizațional etc.

Nu doar exemplele de bune practici ci și cele de rele practici, în special cu referire la încălcarea normelor codului etic de către unii psihologi, au fost prezentate viitorilor psihologi.

PSIH STUDDornici să profeseze cât mai repede, una dintre întrebările adresate de către studenți a fost cea referitoare la timpul scurs de la absolvirea facultății și până la momentul la care își pot deschide propriul cabinet. Activitatea poate începe și la trei luni de la absolvire dar sfatul invitatului special a fost ca proaspăt absolvenții să nu se grăbească, să țină aproape cu un psiholog cu experiență de la care să învețe anumite proceduri specifice diferitelor cazuri care vor ajunge la ei. Studenții de la Psihologie parcurg stagii de practică la diferite cabinete specializate ceea ce îi ajută foarte mult să înțeleagă noțiuni abstracte prezentate în manualele de studii.

Domnul Aurel LEFTER rămâne un colaborator apropiat al Universității ”Danubius”, domnia sa fiind promotorul unor acțiuni deosebit de interesante pentru studenții și profesorii danubieni. Amintim, în acest sens, seria workshopurilor organizate pentru psihologi și specialiști din domeniul juridic care l-au avut ca invitat special pe renumitul psiholog criminalist Tudorel BUTOI- SEVERIN.

Aceste întâlniri cu profesioniști din domeniul Psihologiei vor fi oganizate periodic pentru studenți care vor avea astfel ocazia de a găsi răspunsuri la orice întrebare cu privire la profesia pe care au ales-o.

PSIHO SALA

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus