Noutăţi

CURS DE PUBLIC SPEAKING

logo Civil Society Speaking

 

În perioada ianuarie – mai 2019 este derulat proiectul Civil Society Speaking, un demers prin care se urmărește dezvoltarea capacităţii organizaţionale a ONG-urilor gălățene prin formarea voluntarilor acestora în public speaking.

Bencze Marta-Iozefina , absolventă de succes a Facultății de Drept din cadrul Universității ”Danubius”, formatoare, activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și Director Regiunea de Sud- Est în cadrul Asociației Calea spre acces, va susține cursul de public speaking care se va derula în perioada 16 februarie 2019 – 27 aprilie 2019, în câte o sesiune de 3 ore/săptămână, la sediul Universității ”Danubius” din Galați.

Conținutul și tematica cursului:

-        Importanța discursului public;

-        Neuroștiința comunicării publice;

-        Stăpânirea tehnicilor de gestionare a emoțiilor de dinainte de discurs;

-        Tipuri de discurs/prezentări; Feedback;

-        Pregătirea discursului-tehnici și metode;

-        Calibrarea la public;

-        Mesajul și structuri de discurs;

-        Carisma și prezența publică;

-        Elemente de psihologie a comunicări;

-        Tips and tricks în public speaking;

-        Comunicare nonverbală și paraverbală (gestică, mimică, intonație);

-        Tehnici de improvizație.

Abilitățile dobândite:

-        Capacitatea de comunicare, ascultare activă, observare, receptivitate a speakerului;

-        Capacitatea de a crește gradul de interes și participare și de a menține atenția la cote maxime; Capacitatea de persuasiune și influența prin tehnici și instrumente specifice;

-        Capacitatea de a gestiona dialogul interior într-un mod favorabil în timpul livrării discursului; Dezvoltarea creativității și a improvizației;

-        Îmbunătățirea dicției și a pronunției cuvintelor;

-        Utilizarea tehnicilor verbale, paraverbale și nonverbale de captare a atenției;

-        Pregătirea și implementarea cu succes a unui discurs;

-        Stăpânirea tehnicilor de gestionare a emoțiilor de dinainte de discurs.

Se pot înscrie la acest curs, persoanele care îndeplinesc următoarele condiții de eigiblitate:

-        să aibă între 16 – 45 de ani;

-        să fie voluntari în cadrul unei organizații neguvernamentale gălățene.

-        Voluntarii interesați trebuie să trimită, până pe data de 12 februarie 2019 următoarele documente: copie după C.I, contractul de voluntariat/adeverință, CV și scrisoare de intenție, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

La finalul cursului, beneficiarii vor susține, în cadrul conferinței "Ce face Europa pentru mine?", un discurs public, ce va reprezenta examenul final.

Fiecare beneficiar al cursului primește, după absolvire, Certificat de participare și Supliment descriptiv. Pentru a prezenta mai bine activitatea UE și impactul pe care îl are în viața fiecărui cetățean european, Parlamentul European a lansat recent, în parteneriat cu Comisia Europeană, un portal interactiv, în mai multe limbi, care răspunde la întrebarea "Ce face Europa pentru mine?" (What-Europe-Does-For-Me.eu). În legătură cu alegerile Europarlamentare care vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019, reprezentanții PE susțin că există două mari tendințe care ridică semne de îngrijorare: prezența scăzută la vot și sentimentele negative față de UE. La ultimele alegeri europarlamentare din România prezența a fost de doar 32,44%, iar în rândul tinerilor a fost de aproximativ 20%. Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? sunt o parte din întrebările la care beneficiarii vor răspunde în cadrul conferinței "Ce face Europa pentru mine?", care va avea loc în aprilie 2019.

Cel mai bun speaker și cel mai bun discurs vor fi premiați pentru a încuraja voluntarii să se implice în proiectele comunității.

Pentru mai multe informații cu privire la proiectul Civil Society Speaking, persoana de contact este: doamna Bencze Marta-Iozefina; tel: 0747919166, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus