Noutăţi

UN PR ADEVĂRAT NU MINTE! SFATURI DIN PROFESIE CU DORIAN DUMITRESCU – COUNTRY COMMUNICATOR ARCELORMITTAL GALAȚI

pr sala danaStudenții Facultății de Comunicare și Relații InternaționaleUniversitatea ”Danubius”, specializarea Comunicare și Relații Publice, au avut o nouă ocazie de a ”discuta cu profesia de PR”. Astfel, la jumătatea săptămânii, pe scaunul profesiilor specifice acestui frumos și complex domeniu, al comunicării, a fost invitat unul dintre cei mai cunoscuți ”oameni de comunicare” din Galați, domnul Dorian DUMITRESCU,country communicator la ArcelorMittal Galați. Omul de PR care a construit echipa de PR la ArcelorMittal Galați. După o scurtă incursiune în povestea unei evoluții profesionale de aproape 30 de ani, începând cu omul de presă și ajungând la ceea ce practică de 10 ani, director de comunicare la ArcelorMittal Galați, viitorii comunicatori, despre care se știe că sunt, în primul rând, foarte curioși, au ”asaltat” invitatul cu o multitudine de întrebări, despicând în patru provocările profesiei de PR.

pr sala fata

Cu această ocazie, studenții au aflat cât de importantă este strategia de comunicare într-o companie, mai ales în cadrul uneia cum este ArcelorMittal, ”Coca Cola industriei oțelului din lume”, care poate fi comparat cu un oraș mai mic având aproximativ 8.000 de angajați. Au aflat că oamenii care construiesc comunicarea în și pentru producătorul numărul I de oțel din lume setează mecanisme de comunicare specifice brandului ArcelorMittal, permanent adaptate nevoilor de business.

pr dorian rector

Într-o companie expusă, tocmai din cauza numărului mare de salariați, la riscul unor crize, greve, se pune foarte mult accent pe comunicarea internă care trebuie să asigure informarea corectă a oamenilor care lucrează în ArcelorMittal. ” La Galați, nevoia de comunicare este foarte mare fiindca nu li s-a vorbit până acum 10 ani. Este foarte important ca salariații tăi să ia informația de la tine și nu din presă care, de multe ori, voit sau nu, denaturează informația. Am construit pentru salariații ArcelorMittal, instrumente eficiente de comunicare: ziar intern pentru muncitori, buletin informativ transmis prin e-mail, proximity meetings etc.”

”Să nu minți niciodată!” a răspuns domnul Dorian DUMITRESCU când a fost întrebat despre cel mai important lucru pe care l-a învățat în această profesie.

La finalul întâlnirii, studenții au primit invitația de a participa la evenimentul care va avea loc în luna mai la ArcelorMittal, Porți Deschise pentru Educație!, ocazie perfectă de a vizita acest oraș din orașul Galați.

Decanul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, doamna Lect. univ. dr. Daniela TĂNASE POPA, a promis studenților ca va facilita cât mai multe asemenea întâlniri cu profesioniști din domeniul comunicării și al relațiilor publice, interacțiunea tinerilor cu realitatea profesiei fiind extraordinar de importantă pentru a descoperi din timp aspecte practice relevante pentru decizia ulterioară referitoare la ce își vor alege să profeseze din domeniul amplu al comunicării.

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus