Noutati

BILANȚ POZITIV AL ACTIVITĂȚII CLUSTERELOR REGIONALE. REZULTATE PALPABILE PENTRU RELANSAREA ECONOMICĂ A REGIUNII DE SUD- EST A ROMÂNIEI

 

 

clustere primaPe data de 5 decembrie, la Universitatea ”Danubius” din Galați, membru fondator al primului cluster academic, Danubius Academic Consortium, a avut loc Conferința Clusterelor - Consorțiul ”Dunărea de Jos”- Inovare și cooperare.

Promovarea orașului Galați – Smart City, pol de inovare al României, a fost motivul prezenței Rectorului Universității ”Danubius” din Galați, Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, în luna noiembrie, în Portugalia, în calitate de General Co-Chair of Mobility IoT 2018 la categoria Cercetare din cadrul celei de a patra ediții a Summitului Smart Cities 3600 2018, un eveniment gradios care oferă o perspectivă completă de 3600 asupra orașelor inteligente, reunind cercetători, reprezentanți ai industriei, precum și inovații up-and-coming pentru a împărtăși experiențe și bune practici.

POZA PORT. RECTOR

Domnia sa a avut onoarea de a deschide Conferința Clusterelor – Consorțiul ”Dunărea de Jos” cu tema ”Inovare și Cooperare”, anunțând un eveniment de bilanț, de prezentare a rezultatelor concrete ale Clusterelor regionale din cadrul Consorțiului ”Dunărea de Jos”, o comunitate puternică ce reunește mediului de afaceri, mediului universitar, autorităților publice care a fost creată pentru a oferi suport tehnic, de cercetare, de business sau în facilitarea deciziilor, pe o rază de 300 de Km domeniilor majore: ICT, Sănătate, Industrii Creative, Energie Verde, Naval.

CLUS 1

 

Invitați speciali ai acestui eveniment, au fost:

-     Dl. Daniel COȘNIȚĂ – Președinte al Asociației Clusterelor din România

-     Dl. Marius HUMELNICU, City-Manager Primăria Galați

-     Dl. Gigel ISTUDOR, Vicepreședinte al Consiliului Județean Galați

-     Dl. Igor Alexandru BEJAN- Director Parcul de Tehnologie a Informației Galați

-     Dl. Gelu GURGUIATU - Decan al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică

-     Dl. Cătălin ARAMĂ, Director General Centrul Național de Răspuns la Incidende de Securitate Cibernetică – CERT- RO

-     Dl. Ionuț MOCANU, Președinte Tehnopol

-     Dl. Vlad CĂȘUNEANU, Vicepresedintele Consiliului Raional Cahul

Conferința Clusterelor – Consorțiul ”Dunărea de Jos” cu tema ”Inovare și Cooperare” a oferit prilejul prezentării unor veritabile rezultate ale Clusterelor regionale precum și chestiuni de interes major pentru importanța clusterelor regionale din perspectiva internaționalizării acestora. La eveniment au participat toții actorii – cheie implicați în activitatea clusterelor regionale. (Agenda evenimentului).

CLUS 2

CLUS 3

CLUS 4

clus teodorescu

clus voicu

Amfitrionul dezbaterilor pe secțiuni a fost doamna Alina Beatrice RĂILEANU – Directorul Danubius International Business School Danubius (DIBS). ”Prezentările din cadrul acestei Conferințe afirmă împlinirea misiunii DIBS. Repet faptul că Galațiul, ca oraș, ca regiune, s-a dezvoltat ca un cluster. Clusterele reprezintă șansa ca această regiune să nu mai fie considerată defavorizată. Am reușit să deschidem Galațiul prin această comunitate academică, sâmburele care va naște în jurul lui acea zonă metropolitană Galați- Brăila, o comunitate globală a creativității, a inovării, a deschiderii zilei de mâine. ”

clus alina

La Universitatea ”Danubius”, o universitate situată în inima celei de a doua aglomerări urbane din România, în ceea ce se dorește a deveni Zona metropolitană Galați- Brăila, își are sediul Consorțiul ”Dunărea de Jos” – Regiunea de Sud- Est a României, consorțiu care reunește clusterele existente în această regiune a țării.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

 

 

Citeşte mai departe ...

ROTARACT GALAȚI VĂ INVITĂ LA ”BOOKURIE FĂRĂ ETICHETĂ”: PROIECT CARITABIL PENTRU COPIII CU PROBLEME NEUROMOTORII

B1G

„Bookurie fără etichetă”, un proiect inedit în România prin care este încurajat cititul dar şi ideea de a nu judeca o carte după copertă, făcând lectura mai interesantă, având în vedere că cititorul nu ştie ce îi rezervă paginile acelei poveşti, a ajuns în Universitatea ”Danubius” din Galați, toate cele trei facultăți (Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Comunicare și Relații Innternaționale și Facultatea de Drept) ale acestei universități susținând implementarea cu succes a proiectului.

B5I

„Bookurie fără etichetă” este organizat în perioada 10 noiembrie- 10 decembrie, Rotaract Galați, organizatorul acestei campanii deosebite dorind să încurajeze oamenii să achiziţioneze o carte în funcţie de câteva cuvinte descriptive, să susţină o cauză nobilă şi să ajute la reciclarea unor cărţi pe care alţii nu le mai folosesc.

B4NB

Este vorba despre un mic târg de carte, varianta românească a proiectului „Blind date with a book/ Date a book” din America. Acest proiect constă în ambalarea întregii cărţi într-o coală de hârtie în aşa fel încât să nu i se vadă coperta (titlul, autorul, etc.) iar cititorul o va cumpăra fără să ştie despre ce carte este vorba.

BNB1

Pe acel ambalaj vor fi trecute câteva informaţii despre carte, care includ genul cărţii, precum şi cuvinte cheie în legătură cu subiectul abordat de aceasta.

BGS

Este stabilit un preţ standard de 10 lei pentru fiecare carte, astfel preţul să nu facă nici el diferenţa, banii colectaţi fiind direcţionaţi către o cauză nobilă destinată uneia sau unor persoane.

B2

Prin acest demers, Rotaract – Rotary Club Partener își propune să strângă fonduri pentru proiectul Cluburilor Rotary, acela de a înființa un centru regional de tratament pentru copiii cu probleme neuromotorii, promovând în același timp lectura în cadrul unui eveniment dinamic, bazat pe interacțiune și experiență culturală.

Cei interesați să contribuie la îndeplinirea scopului caritabil al proiectului ”Bookurile fără etichetă” sunt așteptați, până pe data de 10 decembrie, la sediul Universității ”Danubius”.

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

PREMIU DE EXCELENTA PENTRU PROIECTUL ”PROGRAME DE STUDII ACTUALE PENTRU PROFESII VIITOARE”, ACORDAT FACULTATII DE DREPT DE CATRE EDUMANAGER - LIDERUL INFORMATIEI IN EDUCATIE

Diploma de excelenta Gala Edumanager 2018

 

Pe data de 21 noiembrie, a avut loc cea de a șasea ediție a Galei Edumanager, eveniment organizat de Portalul Edumanager.ro împreună cu Oameni și Companii pentru a felicita eforturile depuse de către instituțiile de învățământ universitar, preuniversitar, asociațiile profesionale și companiile private în vederea dezvoltării sistemului educational din România

Cele mai valoroase proiecte înscrise la fiecare categorie specifică au fost premiate în cadrul Galei EduManager.ro 2018, în urma analizei efectuate de un juriu alcătuit din personalități reprezentative. Jurizarea a fost realizată de comisii de specialitate, cu competențe pentru categoriile evaluate, alături de editorii portalului Edumanager.ro.

Gala EduManager.ro a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, care a oferit participanților informații importante legate de aplicații și soluții de comunicare destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional.

Proiectul Facultății de Drept a Universității ”Danubius”: Programe de studii actuale pentru profesii viitoare” – Dreptul Comunităților Virtuale – program de studii universitare de master și Protecția juridică a datelor cu caracter personal – program de studii postuniversitare a primit Premiul de Excelență la această ediție a Galei Edumanager.

Facultatea de Drept a fost reprezentată la acest eveniment de către domnul Lect. univ. dr. Radu STANCU.

Dezvoltarea  componenței didactice a facultăților de Drept pentru a deveni atractive pentru studenții internaționali, pentru a oferi programe de studii moderne și necesare formării specialiștilor de care au nevoie profesiile actuale și viitoare născute din efervescența dinamicii pieței muncii naționale și internaționale reprezintă una dintre direcțiile strategice primordiale ale Facultății de Drept din cadrul Universității   ”Danubius” din Galați.

Pregătirea viitoarelor generații de juriști într-un mediu de învățare și de formare ancorat realității și dinamicii  pieței muncii, deschis provocărilor noilor profesii juridice și permanent conectat metodelor moderne de educație și noilor tehnologii reprezintă misiunea Facultății de Drept a Universității ”Danubius”, o misiune care corespunde misiunii generale a acestei instituții de învățământ superior, respectiv: promovarea, cunoașterea și inovarea prin oferirea unei experiențe unice de învățare, cercetare și dezvoltare, indiferent de vârstă, experiență, nivelul de cunoaștere sau forma de pregătire a studenților și clienților săi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

Sus